Tietoa

Rauhallisella paikalla ja hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva maatilamme on erikoistunut yksityishevosten  täysihoitoon.

Olemme maaseutuyrittäjiä  jo useammassa sukupolvessa. Suvussamme on siirtynyt verenperintönä kiinnostus hevosiin, niiden hyvinvointiin ja maanviljelyyn.

Tilamme tuottaaa laadukasta heinää ja kauraa tilamme hevosille sekä muita viljoja lähiseutumme karjatilallisten tarpeisiin. Myymme myös polttopuuta suuremmissa tai pienemmissä erissä.

Tallillamme ei harjoiteta ratsastuskoulutoimintaa, joten ratsastuskoululle tyypillistä hälinää ja hyörinää ei tallillamme ole. Maneesiin ja kentälle mahtuu ratsastamaan hevosen omistajille sopivina ajankohtina.

Runsaat ja talvellakin kunnossa pidetyt tallin omat maastolenkit tarjoavat hevostelijoille turvallisen ja rentouttavan maastoiluelämyksen liikuitpa sitten ratsain, kärryillä tai vaikka reellä. Muita tallilaistemme käytössä olevia hiljaisia”korpiteitä” löytyy useita kymmeniä kilometrejä!

Laajat pellot, metsät ja talvisin järvenjää tuovat lisävaihtelua harrastamiseen. Maastoiluun löytyykin tallilta varmasti sopivaa seuraa muista hevosharrastajista.

Tallimme asiakaspiiri on aikuisvoittoista, hyvällä huumorilla ja rennolla elämänasenteella varustettua porukkaa. Joukossamme on niin ravi- kuin ratsuharrastajia ja useimmat harrastavatkin useampaa kuin yhtä hevostelun lajia.

Olemmekin panostaneet siihen, että meille voi tuodan minkä tahansa hevosen rotuun, ikään, sukupuoleen tai ammattiin katsomatta. Tallillamme ei painosteta ketään kisauralle ja jokainen saa touhuta hevosensa kanssa juuri itselleen ja hevoselle tärkeitä juttuja, olipa se sitten raviurheilua, maastoilua, koulu- tai esteratsastusta, länkkäriä tai hevosen kanssa olemista.

Itse hevoset ovat meillä se tärkein juttu. Jokainen niistä on omanlaisensa persoona ja tärkeä omistajalleen sekä meille juuri sellaisena luontokappaleena, harrastekaverina ja  ihmisen ystävänä kuin on. Pyrimme kaikessa toiminnassamme tukemaan hevoselle lajityypillistä käyttäytymismallia ja toivomme samaa myöskin hoitohevosiemme taustajoukoilta.

Hevostellessa sinun ei kannata meillä ottaa turhia paineita onko sinulla nyt ”oikeanmerkkistä”, muodinmukaista tallivaatetta päällä. Meidän tallilla riittää kunhan sinulla on vaatteet päällä. Samoin on hevosten varusteiden laita, merkillä ei ole väliä, kunhan varusteet ovat turvalliset ja hevosellesi sopivat.

Hoito

Tallimme panostaa yksilölliseen ja luotettavaan hevosenhoitoon kunkin hevosen erityistarpeet huomioon ottaen. Tallimme hevoset tarhataan joko yksin, kaksin tai laumassa kunkin hevosen ja omistajan mieltymykset huomioiden. Pihattohevoset ovat aina laumassa, joten hoito on myöskin tietyllä lailla aina ”laumakohtaista”.

Hoidamme tarvittaessa hevosten rokotukset, madotukset, raspaukset ja kengitykset ajantasalle yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa.

Kengittämässä tallillamme käyvät ammattisepät ja eläinlääkärinä toimii Eero Lappeteläinen. Hevosten ja myöskin ihmisten lihashuollosta vastaa monen vuoden kokemuksella Sari Konttinen.

Kuopion Hevosklinikalle Sorsasaloon meiltä ajaa trailerin kanssa noin puolessa tunnissa: klinikan palvelut ovat lähellä sekä helposti saatavissa.

Savon Eläinsairaalan auto käy tallillamme tarvittaessa. Auto on varusteltu nykyaikaisin laittein, joten hevoset voidaan esimerkiksi röntgenkuvata kätevästi kotitallilla. Myöskin kaikki muut hoitotoimet aina raspauksista rokotuksiin hoituu samalla reissulla.

Tallimme henkilökunta koostuu alan ammattilaisista joilta löytyvät myös tarvittavat ensiaputaidot (EA2) niin ihmisille kuin hevosillekkin.

Henkilökunnassa on myöskin kengitystaidot omaavia ihmisiä joten esimerkiksi irtokenkien takaisin laitto ei ole ongelma.

Ennen kaikkea tallista vastuussa olevat työntekijämme ovat aina täysi-ikäisiä ja hevosalalta jo useamman vuoden kokemuksen omaavia monitaitoisia aikuisia ihmisiä, joilta löytyy tarvittava määrä ”maalaisjärkeä”.

 

Liikunta-alueet

Tallimme reilunkokoiset ja hyväpohjaiset ratsastuskenttä  sekä maneesi  tarjoavat loistavat harrastamismahdollisuudet ympärivuoden.

Ratsukoiden käytössä on runsas estekalusto erikoisesteineen. Kalustoa uusitaan säännöllisesti.

Maneesi on varusteltu peilein. Katossa olevat pitkät valokatteet tuovat luonnonvaloa maneesiin.

Ulkokenttä on aidattu ja valaistu, joten siellä on mukava ratsastaa ympäri vuoden.

Tilalta löytyy myöskin pyöröaitaus eli hevoskuiskaamo, joka on halkaisijaltaan 14m.

Omia, hevosia varten tehtyjä metsäteitä on tallilaistemme käytössä  noin 8 km. Muita rauhallisia pikkuteitä (käyttöoikeus) joissa ei liikenne ole hevosille haitaksi, löytyy kymmeniä kilometrejä. Lisäksi on runsaasti metsäpolkuja ja peltoja.

Valmennuksia/koulutuksia järjestämme kysynnän mukaan. Mahdollisia valmentaja toivomuksia voi esittää Merjalle. Myös tallin ulkopuoliset ratsukot ovat tervetulleita valmennuksiin. Tervetuloa siis mukaan valmennuksiin oppimaan uutta!

 

Laitumet ja tarhat     

Tallillamme on runsaasti reilunkokoisia tarhoja. Tarhaamme hevoset joko yksin, kaksin tai laumassa hevosen ja omistajan mieltymykset huomioon ottaen.

Kokopäivätarhauksen lisäksi tallimme hevoset pääsevät kesällä viettämään hevosenelämää laitumelle. Hevonen voi olla laitumella koko kesän tai lyhyempiä jaksoja esimerkiksi omistajan itse lomaillessa.

Kesäloman viettoon otamme laitumillemme hevosia myös tallimme ulkopuolelta.

Oma ranta

Tallimme sijaitsee järvenrannalla, mikä mahdollistaa hevosten uittamisen. Mikäpä on sen mukavampaa pitkän maastolenkin tai hikisen valmennustunnin jälkeen kuin käydä kahlaamassa hevosen kanssa rantavedessä.

Tämän lisäksi tallimme omien maastolenkkien varrelta löytyy hevosille  kahluuallas jossa voi käydä loiskuttelemassa vaikka kesken maastolenkin.

Ranta onkin kesällä ahkerassa käytössä myös hevosen omistajien kesken. Monella hevosen omistajalla onkin jo oma pyyhe ja uikkarit rantasaunalla. Tallinrannasta löytyy myös makkaranpaistoon, grillaamiseen ja muuhun mukavaan ajanviettoon tarvittavat alueet ja välineistö.