Säännöt

 • Tallimme turvallisuuden ja yleisen viihtyvyyden takia, huomioithan seuraavat asiat:
 1. Talli on hevosten koti. Ethän juokse, huuda, melua tai aiheuta muuta häiriötä siellä tai lahdentaus 2017muuallakaan tallin alueella.
 2. Älä mene karsinoihin, tarhoihin, laitumelle tai pihattoon ilman tallihenkilökunnan lupaa. Huomioithan myöskin että tallin piha-alue on tallin omistajien kotipiha, joten suothan heille kotirauhan.
 3. Tarha-aidoissa kulkee sähkö, älä siis koske lankoihin.
 4. Hakiessasi hevosen tarhasta, muista sulkea veräjä. Veräjän lankoja ja kahvoja ei saa jättää maahan!
 5. Jos olet epävarma taidoistasi, pyydä joku tallilaisista mukaan avuksesi hakemaan hevosta pois tarhasta.
 6. Tarhat nrot.0-12 sijaitsevat etupihalla, pihatien varrella. Täällä tarhaavat tammat ja ruunat.
 7. Tarhat nrot.20-28 sijaitsevat maneesin ja ratsastuskentän takana. Täällä tarhaavat davruunat ja oriit.
 8. Laitumet ovat heti pihatien varrella.
 9. Hevosia ruokkii vain tallinhenkilökunta, ellei toisin hevosenomistajan kanssa sovita. Makupalojen antaminen vieraalle hevoselle on kielletty!
 10. Lastenvaunujen, pulkkien, suksien, sateenvarjojen jne… mörköjen talliin, maneesiin, ratsastusalueille tai piha-alueille tuominen on suoritettava suurella varovaisuudella. Hevonen on pakoeläin ja pelästyy helposti kaikkia lepattavia, kahisevia ja yllättäviä asioita.
 11. Pidäthän erityisesti huolta lapsista ja opastat heitä käyttäytymään asiallisesti tallialueella. Alaikäiset lapset ovat tallialueella aina huoltajan vastuulla. Tallimme ei ole lasten päivähoitola.
 12. Lemmikit tulee pitää aina kytkettynä tallialueella. Ei irtokoiria meidän tallille!! Mikäli tuot esim.koirasi tallille tutustumaan hevosiin, ilmoita siitä 0400-573 532 tai sovi muuten tallinhenkilökunnan kanssa jotta osaamme pistää tallivahtimme kiinni siksi aikaa kun olet koirasi kanssa tallilla.
 13. Jos tupakoit, tee se turvallisen välimatkan päässä tallista ja huolehdi tumpit niille davvarattuihin astioihin.
 14. Huolehdithan muutenkin omaltaosaltasi tallialueen siisteydestä: roskat roskikseen, siivoa hevosesi jätökset pois maneesista, kentältä, käytäviltä, pihalta jne…
 15. Huolehdi varusteet niille tarkoitetuille paikoille. Käytävä ja karsinan edusta ei ole tarkoitettu varusteiden säilytykseen.
 16. Pidäthän loimitelineissä vain kuivatusloimet (yleensä 1-2kpl) ja kausiluonteisen ulkoiluloimen (toppis/sadeloimi tms). Loput loimet säilytetään siististi tallinvintillä.
 17. Pidäthän varusteesi siististi varustehuoneessa, niille varatuilla paikoilla. Ylimääräiset satulahuovat, loimet, suojat jne… säilytetään siististi tallinvintillä.
 18. Kuivaushuoneessa on karsinan numeroa vastaava henkilökohtainen loimen/varusteiden kuivausteline. Pihattohevosten varusteidenkuivaustelineet ovat varustekaappien kirjainten mukaan A-E.
 19. Huolehdithan  ylimääräiset jo kuivaneet varusteet pois.
 20. Merkitsethän hevosesi varusteet selkeästi hevosesi nimellä.dav
 21. Talli ei vastaa kadonneista/rikkoutuneista varusteista.
 22. Muiden tallilaisten varusteita ei lainata ilman lupaa.
 23. Ilmoita maneesiin tulostasi esim.viheltämällä ennenkuin avaat oven. Näin maneesissa olijat osaavat varautua tuloosi, eikä hevoset säikähdä niin helposti.
 24. Otathan muut tallilaiset huomioon ratsastaessasi/ajaessasi liikunta-alueilla. Huomioithan maastossa myöskin muut tienkäyttäjät, kuten lenkkeilijät, he saattavat pelätä hevosia.
 25. Tallillamme kaikki käyttävät kypärää ratsastaessa. Tallimme suosittelee kypärän käyttöä myöskin hevosta ajaessa. Suosittelemme myöskin turvaliivinkäyttöä esteitä hypättäessä.
 26. Lainakypäriä löytyy varustehuoneesta.  Samoin lainata voi heijastimia pimeällä hevosenkanssa liikkuessa.
 27. Otathan maastoon aina kännykän mukaan.  Talleta siihen myös tallivastaavan numero: 0400-573 532/Merja.
 28. Huolehdithan itsesi ja hevosesi ( ja varusteiden) vakuutusturvasta.
 29. Talli suosittelee SRL:n alaiseen ratsastusseuraan liittymistä, näin saat vakuutukset voimaan rakkaaseen hevosharrastukseesi.
 30. Jos huomaat hevosesi käytöksessä tai terveydentilassa jotain epänormaalia, ilmoitathan siitä heti tallinhenkilökunnalle.
 31. Jos tarvitset apua/neuvoa kysy. Tallinhenkilökunta auttaa mielellään sinua.
 32. Kun tuot vierailijoita käymään tallilla, opastathan heidät tallin tavoille. Tämä lisää turvallisuutta.
 33. Kaikki ovat tervetulleita Lahdentaukseen. Kohtele muita ihmisiä kuten haluaisit sinua kohdeltavan. Tervehtiminen ja ystävällinen hymy saavat tulijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi!
 34. Muistathan tallille tullessasi ajaa varovasti tallintiellä, siellä on usein hevosia liikkeellä.
 35. Parkkeeraathan autosi parkkipaikalle. Varothan katolta tippuvaa lunta, älä jätä autoasi räystään alle.
 36. Tallivahtimme, kiltti jackrusseli, uroskoira Leksa on tontilla irrallaan yleensä aamutallihommissa ja vastaavasti iltaruokinnalla jos tallissa on hiljaista. Muina aikoina Leo on yleensä hihnassa tai sisällä. Pistämme koiran kiinni mikäli ilmoitat tulostasi etukäteen 0400-573532.sdr
 37. Tutustuthan myöskin kotisivujemme MANEESIN JA KENTÄN KÄYTTÖOHJEISIIN sekä MAASTOSSA HEVOSENKANSSA LIIKKUVILLE laadittuihin ohjeisiin, Kiitos!
 38. Muistathan että kuri ja järjestys on turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Ne ovat kaikkien tallilaisten yhteisiä asioita.