Ohjeita

Maatila ja hevostalli ympäristönä kaikkine työkoneineen ja eläimineen voi olla yllättävä. Siksi suosittelemme tutustumaan tallimme sääntöihin, turvallisuusasiakirjaan, sääntöihin maneesin sekä ratsastuskentän käytöstä ja maastossa hevosen kanssa liikkuville tarkoitettuihin ohjeisiin.

Tässä muutamia vinkkejä hevosten kanssa ja maatilalla selviytymiseen:

Tilallamme on paljon muutakin kuin pelkästään hevostallitoimintaa esimerkiksi isoja työkoneita liikkuu tallimme pihapiirissä. Parkissa olevat traktorit, perävaunut jne. eivät ole lapsien kiipeilytelineitä ja leikkipaikkoja!

Järvenrantaan on matkaa vain 200m. Ethän laske lapsiasi sinne yksin leikkimään. Tämän pitäisi sanoa jo aikuisen ihmisen tervejärkikin.

Kaikki hevosetkaan eivät ole välttämättä aina niitä kilteimpiä vieraille ihmisille. Tarhoihin ja karsinoihin ei saa mennä ilman lupaa. Älä koskaan työnnä kättäsi kalterin välistä karsinaan! Katsothan myöskin ettei lapsesi tee niin.

Myös toisilleen vieraille hevosille pitää jättää turvallinen ”turpaväli”. Rauhallinen liikkuminen ja ympäristönsä havainnointi tallialueella ehkäisee vahinkojen ja tapaturmien syntymistä. 

Huomioithan että alaikäiset lapset (alle 18v.) ovat tallimme alueella aina huoltajan vastuulla

-Kiitos-